17 Mart 2013 Pazar

Terbiyeli Sebze Çorbası



Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 1 orta boy kereviz
- 2 orta boy havuç
- 1 büyük boy patates
- 1 sap pırasa
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 limon
- zeytinyağı
- tuz

Yapılışı:
Pırasayı boydan ikiye bölüp yarım halkalar halinde diğer sebzeleri ise tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencerede pırasayı 5 dakika kadar zeytinyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Diğer sebzeleri ve tuzu da ekledikten sonra üzerine 1. 5 litre kaynamış su ekleyin. Orta ateşte kapağı açık bir şekilde, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir kâsede yumurta ile limon suyunu iyice çırpın. Terbiyenizi kaşık kaşık eklediğiniz çorbanın suyu ile ılıştırın. Ardından kâsedeki karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbanıza ekleyin. Çorba tekrar kaynama noktasına gelince altını kapatın. Servis ederken üzerine karabiber öğütebilirsiniz.

Not:
- Çorbanızı pişirirken kapağını açık tutmaya özen gösterin çünkü taşma ihtimali yüksektir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder