Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 1 orta boy kereviz
- 2 orta boy havuç
- 1 büyük boy patates
- 1 sap pırasa
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 limon
- zeytinyağı
- tuz
Yapılışı:
Pırasayı boydan ikiye bölüp yarım halkalar halinde diğer
sebzeleri ise tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencerede pırasayı 5 dakika
kadar zeytinyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Diğer
sebzeleri ve tuzu da ekledikten sonra üzerine 1. 5 litre kaynamış su ekleyin.
Orta ateşte kapağı açık bir şekilde, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir kâsede yumurta ile limon suyunu iyice çırpın.
Terbiyenizi kaşık kaşık eklediğiniz çorbanın suyu ile ılıştırın. Ardından kâsedeki
karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbanıza ekleyin. Çorba tekrar
kaynama noktasına gelince altını kapatın. Servis ederken üzerine karabiber
öğütebilirsiniz.
Not:
- Çorbanızı pişirirken kapağını açık tutmaya özen gösterin
çünkü taşma ihtimali yüksektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder