Malzemeler: (6 kişilik)
- 200 gr cheddar peyniri
- 50 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 400 ml süt
- 1 paket bukle makarna (500 gr)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- tuz
Yapılışı:
Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağına un ve
baharatları ekleyip kavurun. Soğuk sütü kavrulmuş una yavaş
yavaş yedirerek ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve sos kıvam alıncaya kadar pişirin. Sosu ocaktan alıp birkaç
dakika soğumaya bırakın.
Makarnayı paketinde belirtildiği gibi haşlayıp süzün.
Fırın kabınızın tabanını ve kenarlarını yağlayın, ardından bir
tutam galeta ununu kabın içine serpiştirin.
Cheddar peynirini rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.
Peynirin üçte birini daha sonra kullanmak için ayırın. Peynirin üçte ikisini birkaç
dakika soğuması için beklettiğiniz beşamel sosa ekleyin.
Derin bir kaba aldığınız makarnanın üzerine beşameli ekleyip
sos makarnaların arasına dağılana kadar karıştırın. Karışımı fırın kabına alıp
üzerine önce kalan rendelenmiş peyniri sonra galeta ununu yayın. 180 derecede 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.
Not:
-Cheddar peynirini büyük marketlerde bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder