6 Ekim 2013 Pazar

Mercimekli Fasulyeli Bulgur Pilavı


Malzemeler: (6 kişilik)
- 2 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye
- 1 su bardağı pilavlık (iri taneli) bulgur
- 1 su bardağı mercimek
- 2 orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz

Yapılışı:
Geniş bir tencerede fasulye ve mercimeği 5 bardak su ile haşlayın. Daha sonra tencereye bulguru ekleyip tuzunu ayarlayın ve bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin (Bu işlem sırasında gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz).
Bir tavada küp küp doğradığınız soğanları zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Pişmiş olan pilavınıza ekleyin ve güzelce karıştırın. Yanında ayranla servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder