17 Mart 2013 Pazar

Mercimekli Ispanak Kökü



Malzemeler: (4 kişilik)
- 400 gr ayıklanmış ıspanak kökü
- 1 büyük soğan
- 1 çay bardağı erişte
-  2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım limonun suyu
- tuz

Yapılışı:
Bir tencerede küp küp doğradığınız soğanları şeffaflaşıncaya kadar zeytinyağında kavurun. Ardından salçaları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tencereye ıspanak köklerini ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip karıştırın. Bunların üzerine 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. Orta ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Erişte ve limon suyunu da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Yemeğinizi yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Not:
- Ispanak kökünü büyük marketlerde yarım kiloluk paketler halinde bulabilirsiniz. Bizimkiler ayıklandıktan sonra ancak 400 gram kaldı J
- İsteğe bağlı olarak yemeğe mercimeğin yanında haşlanmış nohut da ilave edebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder