Malzemeler: (4 kişilik)
- 400 gr ayıklanmış ıspanak kökü
- 1 büyük soğan
- 1 çay bardağı erişte
- 2 su bardağı
haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım limonun suyu
- tuz
Yapılışı:
Bir tencerede küp küp doğradığınız soğanları şeffaflaşıncaya
kadar zeytinyağında kavurun. Ardından salçaları ekleyin ve birkaç dakika daha
kavurmaya devam edin. Tencereye ıspanak köklerini ve haşlanmış yeşil mercimeği
ekleyip karıştırın. Bunların üzerine 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. Orta
ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Erişte
ve limon suyunu da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Yemeğinizi
yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Not:
- Ispanak kökünü büyük marketlerde yarım kiloluk paketler
halinde bulabilirsiniz. Bizimkiler ayıklandıktan sonra ancak 400 gram kaldı J
- İsteğe bağlı olarak yemeğe mercimeğin yanında haşlanmış
nohut da ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder