Malzemeler: (4
kişilik)
- 1 paket brüksel lahanası (450-500gr)
- 1 küçük tatlı elma
- 1 küçük kırmızı soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı balsamik sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
Brüksel lahanlarının dış yapraklarını alıp temizleyin.
Yıkayıp, kurulayın ve sap kısımlarından ortadan ikiye bölün. Soğanın sap
kısmını kesip dörde bölün ve yaprak yaprak ayırın. Elmayı önce dörde bölüp
çekirdeklerini çıkarın sonra da 1-1,5 cm’lik dilemler halinde kesin.
Sarımsakları ayıklayın ve tüm malzemelerle birlikte bir fırın kabına alın. Tuz
ve karabiberini ayarlayın ve malzemeleri güzelce harmanlayın. 200 derecelik
fırında 20-30 dakika lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not:
-Arkadaşımız Lauren Davis’e bu güzel tarif için teşekkür
ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder