15 Aralık 2012 Cumartesi

Lauren'ın Brüksel Lahanası




Malzemeler: (4 kişilik)
- 1 paket brüksel lahanası (450-500gr)
- 1 küçük tatlı elma
- 1 küçük kırmızı soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı balsamik sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı:
Brüksel lahanlarının dış yapraklarını alıp temizleyin. Yıkayıp, kurulayın ve sap kısımlarından ortadan ikiye bölün. Soğanın sap kısmını kesip dörde bölün ve yaprak yaprak ayırın. Elmayı önce dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın sonra da 1-1,5 cm’lik dilemler halinde kesin. Sarımsakları ayıklayın ve tüm malzemelerle birlikte bir fırın kabına alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın ve malzemeleri güzelce harmanlayın. 200 derecelik fırında 20-30 dakika lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Not:
-Arkadaşımız Lauren Davis’e bu güzel tarif için teşekkür ederiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder